De Baard

18-01-2016 11:32

De baard:

De juiste lengte en de juiste vorm baard voor jouw gezichtstype kan je look maken of breken.Een baard kan je er super hot uitlaten zien maar ook mensen afschrikken 

De meeste mannen dragen baarden en snorren om hun gezichtskenmerken te benadrukken, dus het is belangrijk om de juiste vorm baard bij je gezicht te zoeken. Mannen met dunne lippen kunnen ontdekken dat snorren en baarden gebruikt kunnen worden om de illusie van volle lippen te wekken. Zelfs de gelukkigen die gezegend zijn met perfecte gelaatstrekken en een ovale gezichtsvorm kunnen erachter komen dat de juiste baard of snor juist al het goede benadrukt. Ook al is het natuurlijk  compleet aan jou om te bepalen wat je mooi vindt, hier zijn een paar algemene richtlijnen die je misschien in je achterhoofd wilt houden:

Het lange gezicht:

Lange gezichten kunnen oblong (lang en dun), diamant (smal bij de haargrens en kin met bredere jukbeenderen en vaak prominente oren),  of driehoekig (breder bij de haargrens en naar de puntige kin toe steeds smaller) zijn. Goed gevormde baarden en snorren kunnen bijdragen aan een illusie om het smalle gezicht ovaler te laten lijken. Een ronde snor of baard kan op een diamant of driehoekig gezicht een smalle of puntige kin verbergen; een brede snor creëert een horizontale lijn wat een smal gezicht voller laat lijken. In overleg met een professionele barbier of kapper kan je terechtkomen bij een geweldige look die je beste eigenschappen accentueert.

Het ronde gezicht:

Een rond gezicht kan ‘smaller gemaakt worden’ door te concentreren op de verticale lijnen in het gezicht. Goed getrimde bakkebaarden met gedefinieerde randen die kunnen overlopen in een hoekige baard of driehoekige sik trekken de aandacht naar beneden toe. Zo creëer je de illusie van een langer gezicht. Als je geen last hebt van kaalheid of een terugtrekkende haarlijn, dan kan langer haar bij de haargrens met korte zijkanten ook helpen om de ronde lijn te doorbreken en een langere illusie te creëren. Het ronde gezicht profiteert eigenlijk van bijna iedere soort snor. Snorren benadrukken het midden van het gezicht zodat je wordt afgeleid van de ronde lijn.

Het vierkante gezicht:

Om de vierkante vorm te minimaliseren kan je het beste ronde baarden en snorren benadrukken en bakkebaarden vermijden. Bakkebaarden, helemaal in combinatie met een baard, kunnen een soort lijstje om je gezicht heen vormen wat de vierkante vorm juist benadrukt. Langer haar bij de haargrens en de zijkanten -helemaal met springerig, golvend of krullend haar (overweeg een permanent)- helpt ook om een vierkant gezicht ronder te laten lijken. De meeste snorren doen het ook goed op vierkante gezichten, ze halen de focus naar het midden van het gezicht en weg van de harde lijnen aan de buitenkant.

Het ovale gezicht:

Als je gezegend bent met een ovaal gezicht kan je bijna alles hebben. Je kan alleen een snor dragen of in combinatie met bijna iedere stijl baard. Het enige waar je nog over na moet denken zijn je andere kenmerken die je misschien wil benadrukken of verbloemen – prominente neus of oren, een terugtrekkende haarlijn etc. Wanneer je grote oren of een grote neus hebt dan kan je het beste gaan voor haarstijlen en baarden die lang en vol zijn  gehouden. Als je juist een smalle neus hebt of kleine oren dan kan je eigenlijk qua haar en baard zo kort gaan als je zelf wilt. Wat je gezichtsvorm of gezichtskenmerken ook zijn, als je twijfelt over welke look de juiste is voor jou of als je een second opinion wil, overleg dan altijd met een professionele barbier of kapper.

Als laatste het onderhoud van je baard: Baard haar is vaak een iets andere tint dan je haar op je hoofd en soms heeft het zelfs een compleet andere kleur. Als het een enorm verschil is -en je niet tevreden bent met die look- kan je het door een professional laten kleuren. Een ander deel van het goed onderhouden en aantrekkelijk houden van je baard is het gebruiken van een baard balsem of baardolie. Gebruik ook een goede crèmespoeling iedere keer dat je je haar wast, zelfs als je nooit crèmespoeling gebruikt. Dit is helemaal belangrijk wanneer je grijs wordt in je baard. Grijze haren hebben meer lucht in de haarschacht en kunnen erg borstelig en ongecontroleerd worden wanneer je ze niet vaak met crèmespoeling behandeld.

Uiteraard is het belangrijkste deel van het onderhouden van een mooie baard of snor je 4 tot 6 weeks bezoek aan je favoriete barbier of kapper. Je kappersbezoek is een investering waar je niet zonder kunt als je aandacht wil van al die lekkere meiden die ziet. Een barbier houdt je baard getrimd, het haar zachter en je huid gezond.

En onthoudt, het mooiste van gezichtsbeharing is dat als je het niet meer mooi vindt, je het er gewoon af kan scheren.

Bron: mannen style